Baddräkt

Baddräkten är det endelade klassiska badplagget för kvinnor och flickor. Men även män har burit baddräkter, dock med lite annorlunda skärning än kvinnornas. Denna företeelse försvann dock på mitten av 1900-talet.

Det var under mellankrigstiden som baddräkten antog formen som vi känner igen idag. Precis som med alla andra typer av kläder har utseendet och modet spelat in hur baddräkten sett ut under olika tidsperioder. Under 70-talet var benskärningen låg, för att sedan på 80-talet bli hög. Även framsidans urringning har åkt upp och ner genom åren, och 80- och nittiotalets avslöjande bakdel har under 2000-talet gått tillbaka att täcka en hel del mer.

Nuförtiden är det dock vanligare med den tvådelade baddräkten, bikinin. Den moderna bikinin uppfanns under 40-talet, och skapade många rubriker när den kom. Idag är den dock accepterad, och mer eller mindre standard när man ska ta ett dopp.

Köp Baddräkt på Internet

Här finns butiker på nätet som säljer baddräkter.
Dress-for-less har ett flertal baddräkter i sitt klädesutbud som vi rekommenderar dig att kolla in.
Besök Dress-for-less
Nelly har ett flertal baddräkter i olika prisklasser och från märken som Vitamin A och L Space. Om du är på jakt efter en baddräkt så bör du inte missa Nellys utbud.
Besök Nelly
Lindex är en av Sveriges största butiker som säljer kläder för kvinnor. De har givetvis inte missat att ta in baddräkter i deras utbud av badkläder. Besök Lindex Shop Online
Klädestyper
Klädesmärken