Skjorta

Mössan är en typ av mjuk huvudbonad. Vanligast är att den består av tyg, läder, fleece eller garn.

Mössor finns i olika modeller och varianter. Vissa mössor har särskilda band som knyts eller knäpps under hakan för att hjälpa till att hålla mössan på plats. En del mössor har olika sorters tofsar, de fyller ingen speciell funktion utan är en del av designen. Vissa mössor har skärmar, liknande kepsar, för att skydda mot solljus eller snö. Dessa är extra populära bland snowboardåkare. Det finns även speciella mössor som riktar sig till skidåkare eller andra vinteridrottare. Mössan är viktig om man utövar fysisk aktivitet i kyla då mycket av kroppsvärmen försvinner via huvudet.

Förr i tiden användes mössor huvudsakligen för att värma medan det nu även blivit en trendaccessoar. Bland modemedvetna har mössan fått ett uppsving de senaste åren och främst är det den så kallade sotarmössan som blivit trendig. Sotarmössan är ofta svart och rullas så att den inte går ner och täcker öronen.

Mössor finns från flera olika designers och klädkedjor och varierar i prisklass. De finns i alla olika färger och former. Mössor kan vara bekvämt att handla online eftersom att storleken oftast inte är jätteviktig. Man kan även beställa mössor med personliga tryck som exempelvis sitt namn.

Klädestyper
Klädesmärken