Stockings

Stockings är samlingsnamn för åtsittande plagg gjorda av t.ex. nylon eller silke som täcker foten och delar av benet. I denna kategori ingår bl.a. strumpbyxor, knästrumpor och stay ups. Däremot lägger vi störst vikt vid de stockings som ska användas tillsammans med höfthållare.

Strumpbyxan uppfanns 1959 av en man vid namn Allen Grant, och är en vidareutveckling av stockings. Skillnaden är att strumpbyxan har en överdel, en gördel, som sammanbinder de båda två benen och håller dem uppe på plats utan någon höfthållare eller strumpeband.

När strumpbyxan kom ut på marknaden minskade försäljningen av stockings otroligt mycket, för att sedan på på 80-talet öka lite igen efter lanseringen av de sensuella stay upsen.

De båda plaggen har olika fördelar. Strumpbyxan är väldigt bekväm att bära medan stockings kan vara väldigt fina och lite sensuella, och det gör det enklare när man ska gå på toaletten också.

Köp Stockings

Här nedanför finner du butiker som säljer stockings på Internet.
Lindex erbjuder ett inspirerande prisvärt mode som uppdateras kontinuerligt. Lindex online shop har samma utbud som Lindex butiker och såldes även stockings och stay-ups. De varor du köper på Internet kan du retunera i de fysiska butikerna och vilket verkligen underlättar shoppandet. Besök Lindex Shop Online
Nelly har ett flertal modeller av Stay-ups och Stockings i sitt utbud som du bör ta en titt på. Besök Nelly
Klädestyper
Klädesmärken