T-Shirt

T-shirts eller T-tröjor som de egentligen heter på svenska är tunna överkroppsplagg. Namnet kommer från formen som ser ut som ett T. T-shirts är ofta gjorda av bommull och har korta ärmar. T-shirten kan man ha på sig som huvudplagg på sommaren och när det är varmt eller använda under andra plagg som tjockare tröjor skjortor.

På senare tid har t-shirten blivit ett allt viktigare plagg. Det har blivit mer trendigt och alltfler skippar skjortan till fördel för t-shirten. Framförallt har t-shirts med olika tryck eller texter blivit populära. Det är vanligt med roliga texter eller uttryck på t-shirts såsom ”Jesus is my homeboy” eller ”I am with stupid”. Ofta kombineras texterna med bilder som exempelvis tryck med en rädisa med ansikte tillsammans med texten ”sallad är mord”. T-shirttryck som berättar vem man är som person är också populära med tryck som ”singel” eller ”ensamstående pappa”. Det finns även märkes-T-shirts där logotyperna ofta utgör t-shirtens tryck.

Annars är t-shirten ett populärt underplagg och får då ofta vara enfärgat och diskret.

T-shirten är ett vanligt plagg att träna i då det är svalt och de är lätta att röra sig i. Det finns även speciella tränings-T-shirts och ett exempel på en sådan är fotbollströjan som är en T-shirt i ett svettavstötande material.

T-shirts kan kosta från 20 kronor upp till flera tusen om det är från någon exklusiv designer.

Klädestyper
Klädesmärken